Raamstickers Plakken

Het plakken van raamstickers is soms nog best een klus. Vooral als een sticker uit meerdere kleine onderdelen bestaat, dan ben je er even druk mee. Hieronder vind je een korte instructie hoe je deze stickers het eenvoudigste op het raam plakt en weer verwijdert.

Zonder transparante layer

Druk de sticker, die nog op de papieren drager zit, op het raam. Gebruik een rakel of pasje om de sticker goed aan te drukken. Beweeg hierbij zoveel mogelijk vanuit het midden van de sticker naar de randen.

Instructie 2
Instructie 3

Begin aan één van de hoeken de papieren drager los te trekken van de folie. De folie blijft het beste op het raam achter als je de drager over het pasje/rakel heen trekt, zoals op de foto hiernaast. Blijf met het pasje tegen het raam drukken en trek het papier over het pasje heen. Waar de sticker aan de drager blijft zitten ga je even terug totdat de sticker op het raam blijft zitten.

Zodra de papieren drager is verwijderd zit de sticker nog niet goed vast op het raam. Deze kun je met het pasje/rakel weer vanuit het midden van de sticker richting de rand vast wrijven. Als je bang bent dat de sticker kapot gaat door het pasje, kun je de drager omgekeerd of een normaal A4’tje over de sticker heen leggen en dan vast wrijven. 

In geval van een witte sticker zie je de sticker iets donkerder opkleuren. Bij zwart zie je dat minder goed. Probeer grote luchtbellen naar de rand weg te wrijven. De kleintjes verdwijnen de komende dagen grotendeels vanzelf. 

Instructie 4

Met transparante layer

Op de website zijn ook transparante layers te verkrijgen. Dit is een transparante statische raamfolie welke gebruikt kan worden om van een raamsticker, welke uit kleine onderdelen bestaat of smalle lijntjes bevat, één sticker te maken. Welke in één keer op het raam geplakt kan worden en ook als één geheel weer van het raam verwijderd kan worden.

Mocht je een nieuw setje stickers bestellen inclusief de transparante layers, dan worden de layers al voor je op de stickers geplakt. Mocht je al eerder stickers hebben aangeschaft, maar je wil eigenlijk wel gebruik maken van deze layers. Geen probleem, deze kun je ook zelf op de stickers plakken. Zie hieronder een korte instructie.

Instructie 5
Instructie 6

Trek eerst een hoekje van de transparante layer los van de drager. Dit maakt het zodadelijk makkelijker om de drager los te krijgen.

Leg de transparante layer met de drager naar boven zo recht mogelijk over de sticker heen. De transparante layer is ongeveer 3 mm groter dan de sticker, dus een kleine afwijking is geen probleem.

Druk het geheel goed aan met behulp van een pasje of een rakel. Trek vanuit de hoek, die je net hebt losgemaakt, de drager rustig los van de transparante layer, zodat de layer blijft plakken op de sticker. Zorg wederom dat de layer weer goed wordt aangedrukt, zodat de sticker en de layer goed aan elkaar hechten.

Instructie 7
Instructie 8
Instructie 9
Instructie 10

Druk de sticker met de transparante layer, die nog op de papieren drager zit, op het raam. Gebruik een rakel of pasje om de sticker goed aan te drukken. Beweeg hierbij zoveel mogelijk vanuit het midden van de sticker naar de randen.

Begin aan één van de hoeken de papieren drager los te trekken van de folie. De folie blijft het beste op het raam achter als je de drager over het pasje/rakel heen trekt.

Zodra de papieren drager is verwijderd zit de sticker nog niet goed vast op het raam. Deze kun je met het pasje/rakel weer vanuit het midden van de sticker richting de rand vast wrijven. Als je bang bent dat de sticker kapot gaat door het pasje, kun je de drager of een normaal A4’tje over de sticker heen leggen en dan vastwrijven. 

In geval van een witte sticker zie je de sticker iets donkerder opkleuren. Bij zwart zie je dat minder goed. Probeer grote luchtbellen naar de rand weg te wrijven. De kleintjes verdwijnen de komende dagen grotendeels vanzelf. 

Instructie 11

Kleine stickers kunnen gewoon van de papieren drager gehaald worden en direct op het raam geplakt worden. Even met een vinger goed vast wrijven en de luchtbellen wegdrukken.